VR- en filmproducties voor onderwijs en training

Buro Wittenburg ontwikkelt voor onderwijs- en trainingsdoeleinden specifiek op onderwerpen toegesneden filmproducties, met speciale aandacht voor de mogelijkheden van Virtual Reality. 3D Virtual Reality-films bieden een intense manier om ervaringen op te doen.

Complete filmproductie

Buro Wittenburg heeft een team bij elkaar met technici, auteurs en acteurs waarmee de complete productie, regie en techniek van films wordt gedaan. Het team maakt onder meer gebruik van een 3D VR-camera voor het opnemen van origineel filmmateriaal.

Omgaan met dementie

Met een VR-bril op kom je bijvoorbeeld in de schoenen te staan van een dementerende. Als medewerker van een zorginstelling of familielid krijg je zo een indringend beeld van de wereld waarin de dementerende leeft. Acteurs van Buro Wittenburg spelen rollen die de omgeving vanuit het zicht van een dementerende vorm geven.

Het gebruik van VR kan zo voor betrokkenen en professionals waardevol zijn in een cursus of training rond het omgaan met dementie. Hoe is het als je bij vasculaire dementie steeds meer moeite krijgt om je te concentreren, langzamer gaat denken, spreken en handelen? Of als een jongere taal, spraak en motoriek worden aangetast door afsterven van hersencellen bij frontotemporale dementie?

VR-scenes in meer talen

Voor Buro Wittenburg is een aantal herkenbare scenario’s geschreven. De VR-scenes worden in verschillende versies opgenomen, zoals vanuit het perspectief van een man of van een vrouw. De tekst kan in andere talen worden gesproken, bijvoorbeeld nagesynchroniseerd in het Turks, Marrokaans, Berbers of Chinees.

Ook voor andere thema’s kunnen (VR-)filmproducties bijdragen om onderwijs- en trainingsdoelen te bereiken. Wilt u de mogelijkheden onderzoeken? Stuur ons een e-mail en we nemen snel contact op.
Bellen kan natuurlijk ook: 0314-380069
Interesse om de Virtual Reality brillen van Aafje te gebruiken bij uw instelling: vrbrillen@aafje.nl 


Heb je interesse om te werken met acteurs van Buro Wittenburg?

Interesseformulier

*Verplicht veld