Opvang na schokkende gebeurtenissen
Oefen het met een trainingsacteur

IVP Nederland

Al meer dan twintig jaar werkt Buro Wittenburg intensief samen met het Instituut voor Psychotrauma. Hierbij worden mensen getraind in de opvang van slachtoffers of betrokkenen na een ernstig voorval. Wat kun je verwachten als iemand bij een schokkende gebeurtenis zoals een overval een wapen tegen zijn hoofd heeft gehad? Wat gebeurt er met de brandweerman, die veel heeft gezien en veel kan hebben, maar toch een emotionele grens overschrijdt? Hoe verwerkt een vrachtwagenchauffeur het ernstige ongeval dat hij meemaakte?

In de eerstelijns opvang is het belangrijk om die signalen te herkennen en praktische hulp te bieden. Situaties oefenen met een professionele trainingsacteur, die bijvoorbeeld een brandweerman speelt die signalen afgeeft dat het hem te veel wordt, is een effectieve methode gebleken. De trainer geeft aan wat hij van de trainingsacteur wil zien. De trainingsacteur zorgt ervoor dat zijn rol reƫel is, dat het ook psychologisch klopt.

Voor mensen in bedrijven of bij arbodiensten die opvanggesprekken na een traumatische gebeurtenis moeten voeren zijn die trainingen van grote waarde.

Slachtofferhulp Nederland

Ook bij trainingen van Slachtofferhulp Nederland wordt gebruikt gemaakt van trainingsacteurs van Buro Wittenburg.

Trainingsacteurs nodig bij trainingen die emotionele zorgvuldigheid vereisen? Bij Buro Wittenburg bent u aan het goede adres. Bel ons op 0314-380069 of stuur een e-mail.


Heb je interesse om te werken met acteurs van Buro Wittenburg?

Interesseformulier

*Verplicht veld