Workshops voor scholen

Als assertief opkomen voor je kind bij een ouder overgaat in agressie, hoe ga je daar als leerkracht in het onderwijs dan mee om? Hoe kun je in gesprek blijven, welke tips en trucs zijn er?

Workshops speciaal voor onderwijsinstellingen

In workshops speciaal gericht op onderwijsinstellingen kan met heel praktische oefeningen dit soort situaties worden belicht.

Regiescènes

In grotere groepen kunnen we werken met regiescènes. Trainingsacteurs spelen een korte scène, zoals bijvoorbeeld tussen een leerkracht en een ouder, waarbij het gesprek fout gaat. Ze gaan daarna terug naar het begin om stap voor stap met de groep te bekijken waar het mis gaat. De groep kan daarin meedenken en ook met tips en oplossingen komen.

Andere werkvormen


Ook kan in kleinere groepen worden gewerkt, om meer te voldoen aan individuele oefenvragen. Acteurs spelen dan de collega, de veeleisende ouders, of misschien een medewerker van de onderwijsinspectie die te woord moet worden gestaan. Aansluitend geven de acteurs passende constructieve feedback.

Er zijn uiteenlopende manieren waarop we workshops vorm kunnen geven, afhankelijk van de behoefte en de gerichte vraag van de opdrachtgever.

Deze trainingen hebben wij verzorgd binnen het basis- en middelbaar onderwijs, MBO, HBO en universitaire opleidingen. Interesse? We komen graag in contact.


Heb je interesse om te werken met acteurs van Buro Wittenburg?

Interesseformulier

*Verplicht veld