Online werken met trainingsacteurs

via beeldscherm en toch heel dichtbij

Online leren met trainingsacteurs werkt verrassend goed

Door het coronavirus gedwongen ontwikkelen de mogelijkheden voor online sessies en bijeenkomsten zich razendsnel. Applicaties voor digitaal overleg zoals Microsoft Teams en Zoom Meetings bewijzen zich nu als verrassend goed alternatief voor opleidingen waarbij trainingsacteurs een rol spelen.

Op het jubileumcongres van Buro Wittenburg in 2018 werd met het thema “Leren in de toekomst” al afgetast welke mogelijkheden de techniek gaat bieden. In het drukbezochte webinar dat we 27 maart 2020 hielden over Online werken met trainingsacteurs vertelden trainers en acteurs enthousiast over hun ervaringen.

Daaruit werd duidelijk dat online leren met inzet van trainingsacteurs goed kan werken. Veel simulaties zijn goed uit te voeren. De tools voor videoconferencing met extra kanalen zoals de chatfunctie bieden alle mogelijkheden voor uiteenlopende trainingen en assessments.

Met elkaar op afstand communiceren blijkt in de praktijk niet afstandelijk. De applicaties bieden alle mogelijkheden voor trainingen met een of meer kandidaten, een trainer en trainingsacteur. Ze zijn niet lijfelijk bij elkaar in een zaal van een conferentieoord, maar doen mee vanuit het comfort van de vertrouwde thuisomgeving. Dat werkt drempelverlagend. Deelnemers staan meer open voor feedback en tips van trainer en acteur. Sessies kunnen zo heel intens worden, is de ervaring.

Nu zichtbaar wordt dat de online inzet van trainingsacteurs zoveel extra mogelijkheden biedt, verwerft deze vorm van opleiden zich een vaste plaats in het totale programma van Buro Wittenburg.

Webinar 27 maart 2020: Online werken met trainingsacteurs


Heb je interesse om te werken met acteurs van Buro Wittenburg?

Interesseformulier

*Verplicht veld