The Sparringpartners

Ga sparren met bokshandschoenen aan, en je leert hoe je communiceert

Wij gebruiken in onze workshop het ‘sparren’ als metafoor voor jouw gedrag in spannende situaties. Al snel wordt het duidelijk hoe het echt met je gaat. Je lichaam liegt niet en dat spreekt boekdelen. Hierdoor versterk je meteen de impact van de training waarbinnen je deze workshop inzet. Door stil te staan bij wat er gebeurt na een rondje ‘sparren’ krijg je inzicht. En door dit persoonlijke inzicht of ‘sparrende zelfreflectie’ start je de training meteen al op een diepere laag. Los van je functie ben je bezig met een uiterst persoonlijk onderzoek; over wat spanning lichamelijk en geestelijk met je doet. Dat geeft elke training en team onmiddellijk een versterkende en verdiepende werking; De training bestaat uit één dagdeel waarin de deelnemers letterlijk met elkaar sparren (het boksen als metafoor) en reflecteren op de korte gevechtjes.

Je kijkt aan de hand van opdrachten of je vergelijkingen ziet met je gedrag in het dagelijks leven en wat je daaruit kunt leren. Dit doe je alleen, in tweetallen of in kleine groepjes. Wij werken op een model gebaseerd op de ‘Kunst van het Oorlogvoeren’ van Sun Tzu. Wat steeds weer blijkt is dat bij de meeste deelnemers de primaire reactie de boventoon voert en contraproductief werkt; ondanks het feit dat dit nooit de intentie is. Deze manier van vechten noemen wij de ‘Vechtsport’; het gaat je om winnen of verliezen en je wil zo snel mogelijk van je tegenstander af.

In onze workshops leren de deelnemers dat het ook anders kan; dat je al ‘sparrend’ bewust om kan gaan met je eigen impulsen met alle voordelen die dat oplevert. Het gaat er om zolang mogelijk in het spannende gevecht te blijven en er op die manier alle twee beter van worden. Het doel is hier om in contact met de opponent te blijven, de spanning te neutraliseren, om beiden te kunnen blijven zeggen wat je te zeggen hebt (dit is dus letterlijk het boksen als metafoor).

Heb je interesse om te werken met acteurs van Buro Wittenburg?

Interesseformulier

*Verplicht veld