Opleiding Trainingsacteur

Acteurs die werkzaamheden gaan verrichten in opdracht van Buro Wittenburg starten altijd met een aantal opleidingssessies. Hierbij wordt ingegaan op de werkwijze van Buro Wittenburg bij trainingen en opleidingen. Deze trainingen staan onder leiding van Kees van Loenen; de acteurscoach van Buro Wittenburg.

  • Hoe speel je naturel en hou je leerbehoefte van een cursist centraal
  • Improviseren bij het spel en bij het ter plekke samenstellen van casu├»stiek
  • Het geven van feedback naar cursisten
  • Omgang met cursisten en samenwerking met de trainer
  • Kennismaking met verschillende communicatiemodellen en werkvormen

Niet elke topacteur is een trainingsacteur. De achterste rij van het cursuslokaal kunnen bespelen wordt niet gevraagd. Wel om 1 op 1, op een halve meter afstand van elkaar, overtuigend te zijn. Over die vaardigheden beschikken de bijna honderd acteurs en actrices waar Buro Wittenburg en beroep op kan doen na het afronden van de opleiding tot trainingsacteur.

Het zijn vakmensen in allerlei leeftijdsgroepen, met uiteenlopende specialismen en ook met een interculturele achtergrond. De acteurs worden regelmatig bijgeschoold door gerenommeerde trainingscoaches. Ze werken met alle gangbare communicatietheorie├źn en weten in samenspraak met de trainer hun creatieve capaciteiten volledig te benutten.