Vervolg: Jonge Trainingsacteurs

Geslaagde bijeenkomst

In het kader van de intervisie en bijscholing van de jonge trainingsacteurs van Buro Wittenburg werd recent een bijeenkomst met de jonge trainingsacteurs belegd. Het leverde een boeiende en leerzame avond op. Zo werd uitgebreid stil gestaan hoe je jezelf voorstelt aan het begin van een training. Dat je daarin bijvoorbeeld duidelijk aangeeft dat je als trainingsacteur een personage speelt waarvan het gedrag door de cursist, met een goede benadering, beïnvloedbaar is.

Kees van Loenen liet met een aantal schijnbaar eenvoudige oefeningen zien hoe je deelnemers kunt laten ervaren hoe een gesprek met een duidelijk assertieve insteek aanvoelt. Of hoe je een te uitgesproken type kunt laten ervaren wat een meer empatische benadering in een gesprek oplevert. In korte oefeningen van enkele 1 á 2 minuten werd dat al duidelijk.

Tijdens de bijeenkomst, en ook al bij de voorbereiding, bleek dat het model van de Roos van Leary een mooi instrument is bij gespreksvaardigheden. Maar dat het ook leerzaam zou zijn om er nog dieper op in te gaan om het model als trainingsacteur optimaal te kunnen inzetten.

Wat tijdens de intervisie- en bijscholingsessie vooral duidelijk werd: Buro Wittenburg beschikt met deze trainingsacteurs over enthousiaste en gedreven jonge acteurs, die serieus met hun beroep van trainingsacteur om gaan!